Útmutató bőröndök vásárlásához-4 tipp

borond

Mára már a bőröndök alapfelszereltségnek számítanak az otthonokban. Az egész család fel tudja őket használni, tovább lehet adni a gyerekeknek, mindenki megtalálja a hasznot bennük. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy utazhatunk, felfedezhetünk városokat, országokat, ehhez pedig egy strapabíró poggyász szükséges mellénk. Néhány dolgot pedig előre érdemes eldönteni vagy számításba venni, hogy sokáig kitartó társunk legyen a poggyászunk, amit választunk.

1. Bőrönd mérete és súlya

Szerencsére centiméterben és literben is fel szokták mára már tüntetni a méreteit a poggyászoknak, hogy előre tudjuk mekkora hellyel tudunk dolgozni kívül-belül. Ha repülőgépen tervezünk utazni, akkor szükséges jól meggondolni, hogy milyen poggyászt válasszunk, hiszen ott szigorúan nézik, hogy mi kerülhet fel mondjuk a gépre velünk, valamint mi az, amiért már külön fel kell adni és fizetni kell is kell ráadásban. A legtöbb repülőgéptársaságnál a kézipoggyász mérete maximum 55 cm x 40 cm x 23 cm, ezen nem léphetünk túl. Nyilván a nagyobb méretet kell megcélozni, ha többen pakolunk egy poggyászba, nagycsaládosként. Ha pedig nem repülő, hanem vonat/autó az elsődleges utazási opció, akkor pedig mi magunk tudjuk, hogy mennyi hellyel gazdálkodhatunk a méretek kiválasztásához. A súlyra is érdemes külön figyelmet szentelni, mert vannak bőröndök, amelyek eleve 5kg-al érkeznek hozzánk, utána már nem sok dolgot tudunk belepakolni, hogy mondjuk feladott poggyászként ne dobják vissza a repülőtéren. Szerencsére átlagosan 2kg körül már lehet találni jó és minőségi bőröndöket.

2. Anyaga

Nos, ebben a kérdésben általában megosztó válaszokat kapunk, valaki a vászonbőröndökre esküszik, valaki pedig a kemény külső bevonatra, persze valóban mindkettőnek megvannak a saját előnyei. A puhafedelesek természetesen könnyebben lesznek és igazodni tud a poggyászba pakolt dolgokhoz, tehát „tovább tud nyúlni” a megadott területén. Cserébe a legtöbb ilyen bőrönd átázhat, általában csak egy nagy belső térrel rendelkezik rendszerezőktől mentesen és ami a legfontosabb: nem tudja teljesen megvédeni a benne lévő ruhákat, piperecuccokat, stb. A kemény külső rétegű poggyászok általában ABS-ből, vagyis akrilnitril-butadién-sztirol kopolimerből vagy polipropilénből készülnek, ezek sokkalta merevebbek, biztonságosabb védőréteget képeznek a külvilág veszélyei és a holmink között. A kinyitott bőrönd két-két részre osztható és külön megpakolható mindkét fél, sőt, néha plusz rendszerezők is belekerülhetnek. Mi nem véletlenül preferáljuk az utóbbi, kemény külső bevonatos poggyászokat! 🙂

3. Hozzátartozók

Stabil és szilárd fogantyú rettenetesen fontos, senki nem akarja saját kézzel cipelni a megpakolt bőröndöket. Ezenkívül a kerekek száma is érdekes, nagyon sok bőrönd csak kétkerekes megoldással készül, valószínűleg költséghatékony szempontból, illetve eladni is így olcsóbb, azonban hosszútávon nem feltétlen éri meg. Gondoljunk csak bele, mennyi nyomás érkezik így az első kerekekre, amit nem lehet eloszlatni, így pedig minél többet használja a bőröndöt, annál hamarabb tönkre is fog menni a bőrönd

4. Zár

Nagyon nagyon fontos a megléte! Természetesen az ember biztonságban akarja tudni a dolgait, utazás során pedig tudjuk, hogy még jobban vigyázni kell a lesben állókra. A legkönnyebb megoldás a védekezés, egy zárral rendelkező poggyász eltántoríthatja eleve azokat, akik esetleg próbálkoznának az elvételével, de a mi lelkünknek is megnyugvást jelent, hogy a gépre pakoló személyzet se tud esetleg „véletlenül” beletúrni. De az is előfordulhat, hogy a cipzár elromlik, vagy szétesik, ezeket mind-mind megtudja akadályozni a zár használata.

Segítünk a megfelelő bőrönd vásárlásában, íme a Hometex (folyamatosan bővülő) kínálata:

És még rengeteg más termék! ITT lehet böngészni ?

Kérdésed van termékeinkkel kapcsolatban?

Keress minket bátran elérhetőségeinken vagy látogass el a Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük