Tippek tőlünk: Kreatív tér kialakítása

Újra itt az ősz. Ilyenkor egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, hiszen egyre hangulatosabbak lesznek a hűvös esték, ugyanakkor nehezen felejtjük el a hosszú, meleg nyári napokat. Ahogy visszatérünk az irodába vagy az iskolába, szükség lehet egy olyan területre a lakásban, ahol lehetőségünk van kapcsolódni a kreatív énünkkel, vagy épp kicsit kettesben maradni a gondolatainkkal, ötleteinkkel. Tartsatok velünk, és alkossuk meg ezt a kreatív teret!

 

 • Elhelyezés
  Gondold végig, hogy a lakás mely pontján lenne a legmegfelelőbb a terület kialakítása. Van elég természetes fény napközben? Van a terület részén zavaró tényező (bútorok, TV, hangszóró)? Ha szükséges, és van rá lehetőséged, kezdd el rendezgetni a környező bútorokat, hogy a lehető legpraktikusabb legyen a kreatív tered.
 • Átalakítás
  Képzelj el egy inspiráló teret. Szánj egy pillanatot arra, hogy álmodozz az ideális művészeti térről. Még ha a tetőtéri, padlótól a mennyezetig érő ablakokkal ellátott tér nehezen megvalósíthatónak is tűnik, vizsgáld meg, hogy van-e olyan elem ami boldoggá tesz, és könnyebb kivitelezni! Például fesd be a falakat kedvenc színeddel, helyezz el néhány hangulatos lámpát, növényt és dekorációs elemeket.
 • Bútorok
  Fontos, hogy olyan bútorokat válassz, melyek tartósak, praktikusak és kényelmesek – hidd el, meg fogod köszönni magadnak később. Nagyobb bútorokat, mint például egy asztal, szekrény vagy könyvespolc, nem szívesen cserélünk le túl gyakran, ezért érdemes többet áldozni rá és minőségi anyagokból készült termékeket vásárolni.
 • Utolsó simítások
  A bútorokat követően már csak a kiegészítőkre lesz szükség. Eldöntheted, hogy melyek a legfontosabb szempontok – tegyük fel, hogy a legjobban akkor teljesítesz, amikor csend és rend uralkodik körülötted – ebben az esetben fordíts több figyelmet a rendszerezésre. Ha épp az ellenkező tábort erősíted és akkor pörög a kreativitásod, ha minden létező tollad, bögréd, ecseted ott van körülötted, akkor feleslegesen szereznél be rendszerezőket – helyettük inkább válassz dekorelemeket, vagy egy kényelmes párnát.Termékajánlatunk a kreatív területedhez:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük