Így csökkentsd a rezsiköltségeket fűtésszezonban!

A fűtésszezonban jó ötlet a rezsicsökkentés házilag, ha nem szeretnénk túl sokat fizetni.

Most már biztosan nem újdonság a Te számodra sem – hiszen másról sincs szó a médiában –, hogy a rezsiárakban drasztikus változás következik be az idei fűtésszezonban. Ez különösen nagy problémát jelent a téli időszakban, hiszen senki nem szeretne vagyonokat költeni arra, hogy ne fázzon a lakásban, így kerül képbe a kérdés, hogyan lehetséges a rezsicsökkentés házilag. Szerencsére néhány trükkel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon – azaz ne kelljen túl sokat költeni a rezsire, de a kellemes hőmérséklet iránti igényünket is kielégítsük.

Ha teheted, ruházz be napelemre vagy napkollektorra!

Míg a napelem elektromos áramot termel, a napkollektor fűtésre vagy vízmelegítésre használható hőenergiát. Sajnos ezek az eszközök nem a legolcsóbbak, mindenesetre aki megteheti, érdemes rá minél hamarabb beruháznia, hiszen a rezsiárak miatt rendkívül megnőtt rájuk a kereslet, így várható, hogy az áruk is nőni fog. Ráadásul a napenergia környezetvédelmi szempontból is rendkívül jó döntés.

Rezsicsökkentés házilag: tegyél hőtükör fóliát a radiátor mögé!

Ez megakadályozza, hogy a radiátor hője a ház külső oldala felé áramoljon, ezáltal ugyanakkorára állított fűtéssel nagyobb meleget varázsolhatunk a lakásba.

Egyszerűen vedd lejjebb a fűtést, és öltözz melegebben!

Természetesen nem kell kínoznod magad kikapcsolt fűtéssel! De réteges öltözködéssel, pulóverben, vastag zokniban garantáltan kevésbé fogsz fázni alacsonyabb hőmérsékleten is. Amennyiben (például home office munkavégzés miatt) sokat kell üldögélned, érdemes még egy jó puha, plüss takarót is magadra teríteni, hogy tökéletes legyen a rezsicsökkentés házilag.

Éjszakára vedd még lejjebb a fűtést!

Alvás közben a test lehűl, ezért alacsonyabban van a hőigényünk, mint éber állapotban. Épp ezért érdemes néhány fokkal lejjebb csúsztatni a fűtést éjszakára annál, ami napközben kényelmes. A tökéletes eredmény érdekében pedig válasszunk mikroplüss ágyneműhuzatot, ami még jobban melegít éjszaka. Adunk is néhány tippet:

Ha kérdésed van termékeinkkel kapcsolatban, vagy Neked is van tipped arra, hogyan lehet hatékony a rezsicsökkentés házilag, keress minket bátran elérhetőségeinken vagy látogass el a Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük