Paplan és párna élettartama

paplan
paplan

A jó minőségű paplanok és párnák kiválasztása és megfelelő gondozása kulcsfontosságú ahhoz, hogy hosszú éveken át élvezhessük kényelmüket esténként. De vajon mit tehetünk azért, hogy meghosszabbítsuk ezeknek az alvási kiegészítőknek az élettartamát?

Tippek az élettartam megnöveléséhez

Sokan tévhitben élnek és úgy gondolják a dunnát vagy párnát nem is szükséges mosni, hanem csak a huzatot szükséges. Azonban mi itt vagyunk és eloszlatjuk a hamis híreket: igenis szükséges és ajánlott is mosni, hiszen ezzel az élettartamuk is nő. A pehely és toll belső is össze tud tapadni, így pedig vékonyodik a vastagsága a paplannak. A mosás azonban ezt meg tudja előzni, vagy késleltetni, éppen ezért évente nagyjából kétszer vagy háromszor érdemes kimosni őket, de többször nem, ugyanis csak elősegítjük az elhasználódást.
Emellett érdemes kirázni minden nap akár lefekvés előtt, ezzel is a töltet összetapadását előzhetjük meg. Viszont rossz szokás, ha ütögeti az ember, hiába reflexszerű cselekedet, ezzel csak roncsoljuk a paplan és párna belsejét, kerüljük el inkább.

Mikor kell lecserélni a paplant/párnát?

Nyilván sok dolog meghatározó faktor lehet a kérdésben, hogy mikor szerezzük be az új paplan párna szetteket, de megpróbálunk néhány tippet adni, hogyan lehet felismerni a jeleket, hogy bizony lassan itt az idő egy cserére.

A sárgulás talán a legfeltűnőbb jele lehet ennek, egy idő után minden paplan és párna összegyűjti a piszkot, ami után már nem tudja visszaszerezni eredeti fényét.

Miután már ellaposodott a garnitúránk, de mosás után sem ugranak vissza a régi állapotukba, akkor bizony érdemes búcsút inteni nekik.

Párnáknál van egy viszonylag egyszerűbb módszer is, ami alapján meg lehet állapítani, hogy új szükséges-e már, vagy még nem. Hajtsuk félbe, majd figyeljük meg, hogy mennyire könnyen ugrik vissza az eredeti állapotába. Ha még könnyen visszanyeri a formáját, akkor nincs gondunk a cserével. Átlagosan egyébként 2-3 évet „él” egy párna, a paplanoknak több, 5 év életút jut átlagosan.

Úgy érzed itt az ideje lecserélni a párnádat és a dunnádat? Akkor mutatjuk a mi megbízható kedvenceinket:

És még rengeteg más termék! ITT lehet böngészni ?

Kérdésed van termékeinkkel kapcsolatban?

Keress minket bátran elérhetőségeinken vagy látogass el a Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük