Amit tudnod kell a mikroszálas törölközőkről

A mikrofiber törölköző tisztítására fontos odafigyelni.

Hazánkban tisztálkodásra leginkább pamutból készült törölközőt szoktunk használni, a mikrofiberrel (mikroszál) inkább felülettisztításra alkalmas törlőkendőkben és egyéb eszközökben találkozhatunk. A világ más részein azonban, különösen ázsiai országokban nagy népszerűségnek örvend a mikroszálas törölköző, legyen szó arc- és kéztörlésről, vagy akár fürdőtörölközőkről. Aki ilyen anyagú törölközőre ruház be mindennapi használatra, annak nem árt tisztában lennie néhány dologgal.

A mikroszálas törölköző előnyei

  • Sokkal hatékonyabban elcsípi a különböző kórokozókat, mint pamutból készült testvére. Nem véletlen, hogy ezt az anyagot már oly régóta használják felülettisztításra.
  • A szennyeződéseket is könnyebben eltávolítja.
  • Extrém nedvszívó képességgel rendelkezik, ugyanakkor gyorsabban szárad.
  • Különösen jó választás hajmosáshoz, ugyanis sokkal kevésbé töri a hajat, emellett nedvszívó képessége praktikus segítség azok számára, akiknek nagyon nehezen szárad a hajuk.
  • Egy minőségi mikrofiber törölköző tapintása hihetetlenül puha, igazán kellemes élmény vele törölközni.

A mikroszálas törölköző tisztítására fontos odafigyelni.

Twill színes törölközők- 4 részes mikrofiber törölköző szett

A mikrofiber törölköző tisztítása

  • Ha a törölköző csak egy kicsit poros és koszos, nem érdemes rögtön mosógépbe dobni, jobb inkább kézi mosással kímélni az anyagát. Először mindenképp rázd ki belőle a port, és csak utána, a törölköző címkéjén található mosási instrukciók alapján kezdd el kézzel kimosni meleg vízben, lehetőség szerint adalékanyag- és illatmentes mosószerrel.
  • A mikroszálas törölköző tisztítása mosógéppel akkor esedékes, ha már látható szennyeződések vannak rajta. Ilyenkor is érdemes illatmentes mosószert választani, amiből kis mennyiség bőven elég. Egy kis kanál fehér ecet hozzáadása semlegesíti a kellemetlen szagokat. A víz hőmérséklete legyen hideg vagy langyos, de semmiképp se forró! Félidőnél állítsd meg a mosógépet és hagyd 20 percig állni benne a törölközőt, majd folytasd a programot. Miután kiszedted a mosógépből, rázd ki belőle a mosás során keletkezett ráncokat, majd tedd ki száradni. Időnként száríthatod szárítógépben is, ám ezt nem érdemes túl gyakran megtenni, mivel ez lazábbá teheti az anyagot, kitéve a törölközőt a károsító hatásoknak.
  • Fontos, hogy sose használj fehérítőt vagy öblítőszert!

Nálunk is kapható mikroszálas törölköző, többféle méretben!


Hajszárításhoz használatos törölköző is kapható!

 

Kérdésed van?

Ha érdeklődnél a nálunk kapható termékekkel kapcsolatban, keress fel minket elérhetőségeink egyikén vagy látogass el Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük