Ezért használj nyáron krepp ágyneműt

Nyáron a legtöbben igyekszünk olyan szokásokat felvenni, melyek megkönnyítik az életünket a hőség elleni védekezés terén. Fontos kérdés például, hogy hogyan tehetjük kellemessé, vagy legalább is elviselhetővé azokat az éjszakákat, amikor annyira meleg van, hogy már aludni sem tudunk. A könnyed anyagú krepp ágynemű szerintünk jó megoldás lehet erre.
A krepp ágynemű tökéletes a nyári hónapokra.

Amit tudnod kell a krepp anyagról

A krepp valójában nem egyfajta anyag, hanem sok különböző anyagnak a gyűjtőneve. Ezeket az anyagokat olyan eljárással kezelik, hogy a végére különleges, apró gyűrődésekkel tarkított felület keletkezzen. A divatiparban régóta használják ezt az anyagot, mivel szellős, légies női ruhákhoz, pörgős szoknyákhoz épp ideális. A krepp eleinte selyemből készült, ám később megjelent a piacon mindenféle alapanyag. Pamutot, gyapjút és szintetikus anyagokat (poliészter, műselyem) is bevetettek a megfelelő hatású szövet elérése érdekében. A különleges anyag apró gyűrődései egyik legnagyobb előnye, hogy épp a gyűrődésmentességet érik el vele, ugyanis a kreppen nem keletkeznek nagy, vasalnivaló gyűrődések, éppen ezért egyáltalán nincs szükség az ilyen anyagú textil vasalására.

Krepp ágynemű, a tökéletes választás nyárra

A lakástextil-iparban ugyancsak elterjedt a krepp széleskörű alkalmazása, és megjelentek az ilyen anyagból készült ágyneműhuzatok is. Azon kívül, hogy remekül néz ki és kedvez azoknak, akik nagyon nem szeretnek vasalni, ágyneműhuzatként a krepp plusz előnyökkel bír. Alapanyagától függetlenül igaz, hogy a végeredmény egy rendkívül könnyű, jó légáteresztő- és nedvszívó képességű ágyneműhuzat lesz, mely így tökéletes lehet a meleg nyári hónapokban.

Az eredeti selyemhez képest a mai krepp ágynemű sokkal inkább pamutból vagy poliészterből készül, ami strapabíróbbá teszi az anyagot. A hővel szembeni ellenállása például sokkal nagyobb, ami különösen alkalmassá teszi nyári használatra. Egy 80-20 százalék arányban pamutot és poliésztert tartalmazó krepp ágyneműhuzat ellenáll a legtöbb negatív hatásnak, és magas pamuttartalma miatt azok számára is ideális választás, akik érzékenyebb bőrrel rendelkeznek.

A krepp ágyneműhuzat jó választás.    

Ha kérdésed merült fel a krepp ágyneműhuzatokkal kapcsolatban, keress fel minket elérhetőségeink egyikén vagy látogass el Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.