Karácsonyi receptek a világ körül: így készíts angol karácsonyi pudingot!

Naná, hogy imádjuk a bejglit és a töltött káposztát, de megesik, hogy életünk sokadik karácsonyán már inkább valami különlegesebb, szokatlanabb ünnepi menüre vágyunk. Téged is érdekelnek a világ különböző pontjairól származó karácsonyi receptek? Eláruljuk, hogyan készíts karácsonyi pudingot!

Az angolok méltán híres karácsonyi pudingja igazi nemzeti étel, melyet hagyományosan december 25-én, karácsony napján fogyasztanak. Az előkészületek azonban jóval több időt igényelnek, mint az általunk megszokott karácsonyi receptek esetén. A karácsonyi puding elkészítését érdemes legalább 3-4 héttel karácsony előttre időzíteni, hogy a tálalás előtt megfelelő ideig tudjon állni, a karácsonyi receptek igazi célja ugyanis nem más, mint a tökéletes ünnepi hangulat, ami csak a legjobb ételekkel lehet az igazi.

A karácsonyi receptek legnépszerűbbje Angliában a karácsonyi puding.

 

Hozzávalók:

  • 450g szárított gyümölcs (mazsola, aszalt szilva, vörösáfonya, ízlés szerint)
  • 25g cukrozott gyümölcshéj
  • 1 kis főzőalma meghámozva, kimagozva és felszeletelve
  • 1 evőkanál narancs aroma
  • 1/2 evőkanál citrom aroma
  • 2 evőkanál friss narancslé
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1/4 csésze brandy
  • 55g finomliszt
  • 1 teáskanál forraltborfűszer
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 110g zsír
  • 110g barna cukor
  • 110g zsemlemorzsa
  • 25g mandula felszeletelve
  • 2 nagy tojás

Az elkészítés módja:

1. Tedd egy keverőtálba a szárított gyümölcsöt, a cukrozott gyümölcshéjat, az almát, a narancs- és citromaromákat valamint -leveket. Add hozzá a brandyt és keverd össze! Takard le a tálat egy konyharuhával és hagy állni néhány óráig!

2. Enyhén vajazz meg egy kb. 1 literes tálat!

3. Keverd el a lisztet, a forraltborfűszert és a fahéjt egy tálban! Add hozzá a zsírt, a cukrot, a zsemlemorzsát és a mandulát, majd keverd el ismét. Add hozzá a már elkészített szárított gyümölcsöket, és keverd meg ismét!

4. Üsd fel a tojást egy kis tálba, majd öntsd bele a nagy tálba és keverd össze!

5. Kanalazd bele a keveréket a megvajazott 1 literes tálba. Takard le dupla réteg sütőpapírral vagy zsírpapírral, majd egy réteg alufóliával. Kösd át egy madzaggal is, hogy könnyebb legyen majd hozzányúlni elkészítés után!

6. Tedd a tálat egy gőzölőedénybe vagy egy nagyobb fazékba, és hat órán át gőzöld lassú tűzön!

7. Ha elkészült, vedd ki és hagy kihűlni! Távolítsd el róla a zsírpapírt és az alufóliát!

8. Néhány héten át tárold hideg, száraz helyen! A tálalás napján a már ismert módon gőzöld újra két órán keresztül. A gőzölés után várj néhány percet, és már tálalhatod is! Jó étvágyat kívánunk!

A karácsonyi receptek a tökéletes karácsony titkai.

Ha úgy érzed, megvannak már az ideális karácsonyi receptek, de a tökéletes menü elkészítéséhez szükséged lenne még néhány új konyhai eszközre, válogass webshopunk kínálatából! Kérdés esetén bátran keress minket elérhetőségeink egyikén, vagy látogass el a Facebook oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.