Cégnév: DH HOMETEX Kft.
Adószám: 27480591-2-42
Cég székhelye: 1101 Budapest, Kőbányai út 43. A ép. fszt. 24.
(NEM fizikai bolt, és NEM a csomagvisszaküldés címe! Amennyiben csomagot szeretne visszaküldeni hozzánk, keresse ügyfélszolgálatunkat a raktárunk címéért!)

Bankszámlaszám: 11708094-21467808-00000000
Bankszámlavezető bank: OTP Bank Nyrt., Székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 16. (Számlavezető bankfiók: OTP Bank Nyrt. Kínai Kísérleti Képviseleti Iroda VIII. Kerületi Fiók)

 

Elérhetőségeink

E-mail cím: [email protected]

Telefon: 0036-70 616 9599

Kövess minket

Gyakran ismételt kérdések

Kérjük olvasd el mielőtt üzensz nekünk.

A termékek keresésére oldalunkon többféle lehetőség van. A szabadszavas keresőben a termékek nevében lévő kifejezésekre lehet rákeresni. A webáruház menüpontban lehetőség van a termékkategóriák (ágyneműhuzat, törölköző stb.) szerinti szűrésre is, így például megjelenítheted az összes lepedőt. A termékeket szűrheted még szín vagy anyag alapján is. Lehetőséged van arra is, hogy a kilistázott termékeket az áruk szerinti sorrendben jelenítse meg a webáruház.

Igen, oldalunkon van lehetőség regisztráció nélküli vásárlásra.

  1. A megvásárolni kívánt terméket tedd a kosárba!
  2. A kosár menüpontban ellenőrizd a termékeket, illetve a mennyiséget!
  3. Add meg az adataid és válassz a fizetési és szállítási lehetőségek közül!
  4. Add le a rendelésed!

Ha regisztrálsz oldalunkon, akkor kényelmesebben vásárolhatsz, mert későbbi vásárláskor nem kell újra megadnod az adataidat.

Ha elfelejtetted a jelszavad, akkor a bejelentkezésnél kattints az „ELFELEJTETT JELSZÓ?”-ra, majd add meg az e-mail címed és mi küldünk Neked egy e-mailt, amelyben a rendszer által generált ideiglenes jelszó lesz. Ezzel a jelszóval be tudsz lépni a fiókodba. Belépés után a jelszavad változtasd meg!

Igen. A megrendelt termék és szállítási költség (ha van) árát is ki lehet egyenlíteni bankkártyás fizetéssel. A kártyás tranzakció a OTP Mobil Kft. SimplePay Online Fizetési Rendszerén keresztül történik.

Minden rendelésről automata visszaigazolást küld a rendszerünk. Ha ez nem érkezett meg postafiókodba, ellenőrizd, hogy nincs-e a postafiók spam (levélszemét) mappájában! Győződj meg arról is, hogy jó e-mail címet adtál-e meg! Ha a megadott e-mail cím helyes, akkor kérjük, honlapunkon a „KAPCSOLAT” aloldalon az űrlapon jelezd, keresd ügyfélszolgálatunkat e-mailben a [email protected] címen! Ha lehetséges, Gmail-es címet használj! A freemailes és citromailes emailekre általában nem érkezik meg az email.

Amennyiben a csomag a rendeléstől számított 5 munkanapon belül nem érkezik meg, keress bennünket elérhetőségeinken, hogy utánanézhessünk.

Webáruházunk elektronikusan hiteles e-számlát állít ki, amelyet a rendeléskor megadott e-mail címedre küldünk. Az elektronikus formában elkészült számlák ugyanolyan hiteles számlának minősülnek, mint a papíralapú számlák. Az elektronikus számla megbízható, mert nem veszik el, interneten bármikor hozzáférhetsz. Nem utolsó sorban környezetbarát megoldás, mert nem használunk fel papírt a számla nyomtatásához, így ha nálunk vásárolsz, Te is hozzájárulsz környezetünk megóvásához.