Így válassz ágyneműt a színpszichológiát figyelembe véve!

A hálószoba a legtöbbünk számára az a hely, ahol egy hosszú nap végén végre lepihenhetünk és felfrissülhetünk. Így hát ez egy olyan szoba, ahol mindennél fontosabb, hogy kényelmes, megnyugtató és kellemes környezetet teremtsünk. Ennek az egyik legjobb módja, hogy megfelelő színeket választunk a bútorainknak és az ágyneműnknek. Ez utóbbi az alvás fő környezeteként szerepet játszik az alvás minőségében is. A színpszichológia törvényszerűségeit figyelembe véve bármikor relaxálásra és feltöltődésre alkalmas helyiséggé varázsolhatod otthonod. Mutatjuk, hogyan!

Az izgalmas színpszichológia

Valószínűleg Neked sem újdonság, hogy a különböző színekkel való játékkal befolyásolható a helyiségben tartózkodó emberek hangulata. Minden szín egyedi hatást gyakorol az érzelmi, mentális és fizikai állapotunkra. A színek pszichológiájának megértésével közelebb kerülhetünk hozzá, hogyan tudunk megfelelő hangulatot teremteni a szobánkban.

Megnyugtató színű ágyneműhuzatok

A színpszichológia szerint számos olyan szín létezik, mely nyugtató hatást gyakorol az emberekre. Ezek tökéletesek ágyneműhuzatnak is, ha igazán pihentető alvásra vágysz. Íme, néhány példa:

  1. Kék. Az egyik legmegnyugtatóbb szín – nem véletlen, hogy a zölddel karöltve tipikusan ez a szín díszíti a kórházak és orvosi rendelők falait, valamint az orvosok ruháját. A kék szín csökkenti a stresszt és a nyugalom érzését árasztja, hiszen nem más jut róla eszünkbe, mint az ég és az óceán.
  2. Zöld. A természet színe, így nem is kérdés, hogy megnyugtatónak, kellemesnek találjuk. Látványa segíthet a szorongás csökkentésében és egyszerre megnyugtató és frissítő hangulatot kelt.
  3. Lila. Puha, nyugtató szín, ami a relaxációban és a nyugalomban játszik nagy szerepet. A levendula miatt gyakran kapcsolják az aromaterápiához, melynek a testre és lélekre is megnyugtató hatása van.

Frissítő színű ágyneműhuzatok

Az alvás nem csak a pihenésről, de a a testi és lelki erőgyűjtésről is szól! Így a pihentető, relaxációs hatású színek mellett hálószobánkban érdemes vidám, élénk színeket is megjelentetni.

  1. Narancssárga. Meleg, energikus szín, amely lelkesedést és kreativitást sugároz. A nap hangulatát hordozza magában, aminek köszönhetően egy élettel teli hálószobai környezetet hoz létre. A narancssárga ágynemű tökéletes napi hangulatindító.
  2. Rózsaszín. Puha, finom szín, melyről a szeretetre, gondoskodásra asszociálunk. Emellett a nőiesség szimbóluma is. Tökéletes választás a kényelem és törődés kifejezésére.
  3. Piros. A piros egy igazán erőteljes szín, ami a szenvedélyt és az intenzitást tükrözi. Energiát sugároz és dinamikus, élettel teli hálószobai környezetet biztosít. Ha szeretnéd minden napodat erővel telve indítani, ez a szín lesz számodra a megfelelő.

Szép álmokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.