Megérkezett hosszú szálú szőnyeg kollekciónk!

A hosszú szálú szőnyeg tisztítása odafigyelést igényel, ha világos szőnyegről van szó.

Az utóbbi években egyre inkább divatba jön a hosszú szálú szőnyeg, azaz az úgynevezett shaggy szőnyeg. Nem véletlenül ennyire népszerű. A shaggy szőnyeg hosszú szálainak köszönhetően tulajdonképpen anyagtól függetlenül rendkívül puha. Készülhet igen strapabíró anyagból is, tapintása továbbra is puha marad és otthonos érzetet kelt. Arról nem is beszélve, hogy nagyon mutatós, szép látványt nyújt a nappaliban vagy a hálószobában, ha megfelelő színt és méretet választunk.

A HomeTex hosszú szálú szőnyeg kínálata

Jelenleg ötféle színben (szürke, barna, bézs, sötétszürke és törtfehér), valamint az alábbi 5 különböző méretben kaphatók nálunk hosszú szálú szőnyegek:

  • 150x230cm
  • 120x170cm
  • 80x150cm
  • 60x110cm
  • 40x70cm

Shaggy szőnyegeink előnye, hogy szálaik közepes hosszúságúak, így azok számára is tökéletes választás, akik nem szeretnék túlzásba vinni a „bolyhosságot” otthonukban.

Ha kérdésed maradt a nálunk kapható szőnyegekkel kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, vagy a Facebook-on!

Hosszú szálú szőnyeg tisztítása

Ha beruházol egy ilyen szőnyegre (különösen, ha a képen is látható világos színűt választod), fontos tudni néhány dolgot a tisztításának módjáról. Alapvetően nem kell túlbonyolítani: amíg nem keletkezik rajta folt, bőven elegendő hetente egyszer átmenni rajta porszívóval. Ritkábban, de ugyancsak rendszeresen érdemes mélytisztítást is végezni, mely a hosszú szálak tövétől kezdve mindenhonnan eltávolítja a szennyeződéseket a szőnyegről. Utóbbi esetben fontos, hogy megbízható és ismert márkától (pl. Vanish) vásároljunk szőnyegtisztító szert, mert ha nem így teszünk, az könnyen roncsolhatja is szőnyegünk összetételét. Persze, ha biztosra akarunk menni, akkor 2-3 havonta (világos szín esetén akár gyakrabban is) beadhatjuk a szőnyeget egy professzionális tisztító céghez.