Így mossunk helyesen fogat minden nap

A fogmosás az egyik legalapvetőbb mindennapi tevékenységünk, mégsem tudnak róla elég sokan, hogy miképp érdemes azt helyesen végezni. A helyes fogmosás szempontjairól néhányan akkor hallanak először, amikor már fogorvoshoz kell fordulni valamilyen problémával, holott megfelelő technika és jó eszközök használatával elkerülhető a baj.

A helyes fogmosás ismerete elengedhetetlen az egészséghez.

Melyek a helyes fogmosás legfontosabb szempontjai?

  • Minden nap legalább 2 alkalommal kell fogat mosni, ideális esetben reggeli után és lefekvés előtt.
  • A helyes fogmosás minimum 2 percig tart, de ha tovább, az még jobb.
  • Fogmosás után érdemes legalább fél órát várni, ha utána savas ételt vagy üdítőt szeretnénk fogyasztani.
  • A fogkefét tartsuk kb. 45 fokban elforgatva félig az ínyen és félig a fogakon.
  • Súroló mozdulatok helyett kicsi, finom, körkörös mozdulatokkal haladjunk, és egy fogkefefejnyi helyet 5-15 másodpercig tisztítsunk.
  • Minden alkalommal figyeljünk oda a nyelv megfelelő tisztítására is!
  • Az implantátumról és a teljes műfogsorról nehezebb eltávolítani a szennyeződéseket, ezért ezekre fordítsunk a szokásosnál is nagyobb gondot.
  • A tökéletes eredmény érdekében használjunk fogselymet, és öblögessünk szájvízzel.

Praktikus eszközök a higiénikus és helyes fogmosáshoz

Fogmosáshoz választhatunk kézi és elektromos fogkefét is, mindkettő ugyanolyan megfelelő. A kézi fogkefét és az elektromos fogkefe pótfejét azonban maximum 3 havonta mindenképp ki kell cserélni, hogy hatékony és higiénikus legyen a fogmosás.

A fogkefe tisztán tartásában nagy szerepet játszik az is, ha nem csak beledobjuk egy pohárba a mosás után. Egy praktikus, fejjel lefelé elhelyezett poharakból álló fogkefetartó erre jó megoldás lehet, hiszen a tartókból hatékonyan lecsepeg a felesleges víz, ráadásul a család különböző tagjainak fogkeféi nem is érintkeznek egymással.

Természetesen az sem árt, ha magát a fogkrémet sem tesszük bárhova és fogjuk meg koszos kézzel. Jó megoldást kínál erre a problémára a falra szerelhető manuális fogkrémadagolónk, mely minimalista designjának köszönhetően a fogkefetartóval együtt szépen díszíti is a fürdőszobát.

Ha kérdésed van termékeinkkel kapcsolatban, keress minket bátran elérhetőségeinken vagy látogass el a Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.