Frissítő nyári recept – avokádós-fetás saláta

Az a csodálatos dolog a nyári receptekben, mint ez az avokádó saláta is, hogy nagyon egyszerű az elkészítése, ám a végeredmény isteni finom. És a legjobb rész? Nagyon egészséges!

Hozzávalók

A salátához:
Avokádó
Paradicsom
Uborka
Lilahagyma
Feta sajt
Friss fűszerek (koriander, kapor vagy bazsalikom)

Az öntethez:
Lime
Olivaolaj
Méz
Fokhagyma

 

Eszközök:
Zöldség szeletelő tál az előkészületekhez
Szilikon kanalak a keveréshez és tálaláshoz
Frissen tartó doboz szett a megmaradt adagokhoz (ha lesz olyan:))

Először a lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk fel és áztassuk vízbe (15 perc), majd szűrjük le. Közben szeleteljük fel az avokádót, paradicsomot, uborkát, adagoljuk hozzá a lilahagymát, feta sajtot és végül a fűszereket. Öntet: Pillanatok alatt elkészíthető salátaöntet készítünk hozzá: a lime levét kifacsarjuk, hozzáadjuk az olivaolajat, mézet és a fokhagymát. Ha elkészült adagoljuk a salátához, keverjük össze alaposan és tálaljuk extra fetával, dióval vagy amivel csak szeretnénk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recept és kép forrása: https://www.wellplated.com/cucumber-tomato-avocado-salad/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük