Süss gyorsan és hatékonyan forrólevegős sütővel!

A forrólevegős sütő megkönnyíti a mindennapokat.

A forrólevegős sütők egyre népszerűbbek a konyhai berendezések piacán, és ez nem véletlen! Egészséges, takarékos és kényelmes módja kedvenc ételeink kevés olajjal vagy olaj nélkül történő elkészítésének az ilyen sütő használata. Blogbejegyzésünkből megtudhatod, milyen előnyökkel járna a Te számodra, ha beszereznél egyet!

Mit tud a forrólevegős sütő?

A forrólevegős sütő egy olyan speciális konyhai készülék, amely forró levegőt használ az ételek elkészítéséhez. A szerkezet forró levegővel vonja be az ételt, így ropogósra süti anélkül, hogy zsiradékot kellene használod hozzá. Az eredmény így nem szimplán takarékosabb olajhasználat szempontjából, de arra is tökéletes, hogy zsírszegényebben készítsd el ételeid.

Hogyan működik?

A légsütő fűtőelemet és erős ventilátort használ a forró levegő keringetésére az étel körül. Ahogy a forró levegő kering, minden oldalról megsüti az ételt, így az ropogós és jól átsült lesz. Egyes modellek többféle funkcióval rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a hőmérséklet és a sütésiidő beállítását az étel típusától függően.

Miért jó Neked a forrólevegős sütő?

Az eszközt elsősorban akkor ajánljuk, ha időt, pénzt és energiát megtakarítva szeretnél sütni, és nem szeretnéd a zsírbeviteled sem egészségtelen mértékűre emelni. Kiváló diétázóknak is, akik jól tudják, milyen nehéz megállapítani, hogy az olajból mennyi kalória kerül bele az ételbe. Ezenkívül a légsütők nagyon könnyen tisztíthatók, és alig vagy egyáltalán nem igényelnek olajat, ami azt jelenti, hogy hosszú távon pénz is megtakarítható a kevesebb olaj használatával.

A forrólevegős sütő segítségével számos különböző ételt elkészíthetsz, mint például sült krumplit, csirkeszárnyakat, halat, zöldségeket, csirkemellet, hamburgerhúst vagy akár steak-et.

Így válaszd ki a megfelelőt!

A készülék kiválasztásakor néhány dolgot figyelembe kell venni. Először is gondold át a légsütő méretét és azt, hogy mennyi ételt fogsz főzni. Nagycsaládosok vagy napokra előre főzni szeretők számára a minél nagyobb forrólevegős sütő a tökéletes. Másodszor, válassz olyat, mely többféle főzési beállítással, időzítővel és automatikus kikapcsolás funkcióval rendelkezik. Ez utóbbi fontos, hogy ne melegedjen túl a sütő, és ne fogyassza feleslegesen az áramot, amikor már nincs benne az étel.

Néhány ötlet egy-egy gyors ételre, amit elkészíthetsz:

  • Gyorsfagyasztott sültkrumpli, 300-700g, 5-8 perc, 200 °C, a harmadik percnél érdemes megkavarni.
  • Csirkehús, 500-1000g, 30 perc, 200 °C.
  • Csokis keksz, 100-500g, 10 perc, 180°C.
  • Pizza szeletenként, 300g, 10 perc, 180°C.

Kérdésed van termékeinkkel kapcsolatban?

Keress minket bátran elérhetőségeinken vagy látogass el a Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük