Év színe 2022-ben: ha igazán trendi otthonra vágysz!

Téged is érdekel, mi az év színe 2022-ben?

Az amerikai Pantone festékgyár teszi közzé minden év végén a következő év színét, amit a lakberendezés és design iránt érdeklődők évről évre kíváncsian várnak. A vállalat egyébként leginkább a Pantone Színazonosító Rendszerről ismert, mely könnyűvé teszi a különböző textil- és nyomdaipari vállalatok számára, hogy beazonosítsák az általuk használt színeket, így az ugyanolyan anyagra nyomtatott színű embléma, logó – vagy tulajdonképpen bármilyen kép – mindig ugyanolyan színű marad a nyomtatásban a színkód alapján. A hétköznapi emberek számára azonban a cég sokkal inkább az év színe koncepcióról ismert, mely minden év decemberében megtölti a híroldalakat. Persze, korántsem biztos, hogy a gyakorlatban is trend lesz a Pantone év színéből, a bejelentést mégis minden évben nagy érdeklődés övezi.

Az idei év színe: a Very Peri!

Ez a furcsa fantázianevű szín a Pantone hivatalos tájékoztatója szerint a kék egy árnyalata, habár az internet-felhasználók többsége szerint inkább lilának tűnik. Mindenesetre a szín különleges a Pantone év színe sorozatnak történelmében, ugyanis ez az első olyan szín, amit kifejezetten az év színe 2022 kihirdetésének céljából gyártott le a vállalat. A korábbi években mindig olyan színt választottak, amely már megtalálható volt az archívumukban. Most azonban külön erre az évre, bízva abban, hogy a koronavírus-járvány végre eltűnik az életünkből, egy újonnan létrehozott, meleg és barátságos árnyalatú színt választottak, ami a reményt, a szebb jövőt jelképezi. A szín egyébként az angolul periwinkle, magyarul meténg nevű virágról kapta a fantázianevét, melynek épp ilyen színe van.

Az év színe 2022-ben a meténg, angolul periwinkle nevű virágról kapta a nevét.

Hogyan vihetjük be ezt a színt a lakásunkba?

Ez a különleges szín mindeddig nem sok teret kapott a lakberendezési trendekben, ezért megközelíthetjük a kérdést a kék és a lila árnyalatai felől is. Az év színe 2022-ben Peri épp középúton van a meleg lila és a hideg kék között, amit ízlésünknek megfelelően eltolhatunk vagy az egyik, vagy a másik irányba. Mind a kék, mind a lila szín fő pszichológiai hatásai között található a biztonságérzet, megbízhatóság sugárzása, a legfontosabb különbség közöttük azonban a melegségükben rejlik.

lilaagynemuk ágytakaró mömaxágytakaró webáruház

kekagynemu vivre ágytakaró

Kérdésed van a termékeinkkel kapcsolatban?

Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén vagy látogass el a Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.