Igazi magyar nyári kedvenc a bodzaszörp, amely valamennyiünknek megédesítette a gyerekkorát, sokunknak pedig a felnőttkorát is. Ha Te magad még sosem készítettél ilyen szörpöt, itt az ideje: ez a frissítő bodzaszörp recept épp Neked való!

Bodzaszörp recept hozzávalói és elkészítése
30 db bodzavirág
2 db citrom felszeletelve
400 g cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
10 g citromsav
Így készítsd el:
- Tisztítsuk meg a bodzavirágot a zöld részektől, és tegyük egy tálba.
- A citromot keverjük össze a bodzavirággal és öntsük le 1,5 liter vízzel.
- Néhány (4-5) napon át áztassuk a virágokat.
- Öntsük bele a cukrot vagy édesítőszert 500 ml-be vízbe, és főzzük össze. Ha kihűlt, keverjük hozzá a bodzaléhez, majd adjuk hozzá a citromsavat.
- Öntsük üvegbe, és már fogyaszthatjuk is.

Üveg kancsó – 1,5 Liter
Űrtartalom:
- 1,5 Liter (1500 ml)
Anyag:
- üveg
- rozsdamentes acél
5 990 Ft
Ha van egy ennél izgalmasabb bodzaszörp recepted, küldd el nekünk a Facebook-on!