Frissítő bodzaszörp recept a nyárra

Egy jó bodzaszörp recept alapján a kezdők is finom szörpöt készíthetnek.

Igazi magyar nyári kedvenc a bodzaszörp, amely valamennyiünknek megédesítette a gyerekkorát, sokunknak pedig a felnőttkorát is. Ha Te magad még sosem készítettél ilyen szörpöt, itt az ideje: ez a frissítő bodzaszörp recept épp Neked való!

A bodzaszörp hozzávalóit ízlésnek megfelelően lehet variálni.

Bodzaszörp recept hozzávalói és elkészítése

30 db bodzavirág
2 db citrom felszeletelve
400 g cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
10 g citromsav

Így készítsd el:

  1. Tisztítsuk meg a bodzavirágot a zöld részektől, és tegyük egy tálba.
  2. A citromot keverjük össze a bodzavirággal és öntsük le 1,5 liter vízzel.
  3. Néhány (4-5) napon át áztassuk a virágokat.
  4. Öntsük bele a cukrot vagy édesítőszert 500 ml-be vízbe, és főzzük össze. Ha kihűlt, keverjük hozzá a bodzaléhez, majd adjuk hozzá a citromsavat.
  5. Öntsük üvegbe, és már fogyaszthatjuk is.

Ha van egy ennél izgalmasabb bodzaszörp recepted, küldd el nekünk a Facebook-on!