Kedvenc Nyári Tésztánk: Spagetti Házi Készítésű Pestoval

pesto_spagetti

Ha egy könnyű, ugyanakkor laktató ebédre vágysz, ezt a házi pestos spagettit neked találták ki! Egészséges, finom és szupergyorsan el lehet készíteni.

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés összesen: 20 perc

Hozzávalók:pesto_spagetti

0,5 kg spagetti

1/3 csésze és 2 evőkanál fenyőmag

5 csésze (lazán csomagolt) bazsalikomlevél (kb. 50-60 gramm), plusz több a tálaláshoz

1 gerezd fokhagyma, hámozva, félbevágva

1/2 csésze extra szűz olívaolaj

1 csésze finomra reszelt parmezán, plusz egy kevés a tálaláshoz

 

 

A tésztát egy nagy edényben sós, forrásban lévő vízben főzzük, időnként megkeverve, al dente-re. Fontos, hogy a tészta főzővízéből 2 ek. mennyiséget tegyünk félre későbbre. Közben pirítsunk le 2 ek. fenyőmagot egy kis serpenyőben közepes lángon, és ezt is tegyük el későbbre. Mossuk meg a bazsalikomot, és helyezzük forrásban lévő vízbe 30 másodpercig, ezt követően pedig egy réselt kanál segítségével helyezzük át egy nagy, jeges vízzel teli tálba.

Tegyük a fokhagymát, olajat, 1/2 tk. sót, és a maradék 1/3 csésze fenyőmagot egy turmixgépbe, amíg a keverék krémes nem lesz. Szedjük ki a bazsalikomot a jeges vízből, adagoljuk ezt is a krémhez és pürésítsük össze. A végén adjunk hozzá 1 csésze parmezánt és keverjünk rajta egy utolsót.

Tegyük a pesto-t egy közepes tálba, majd keverjük hozzá a fenntartott tésztafőző folyadékot. Tegyük a tésztát egy nagy tálalótálba vagy tálba, és szórjuk meg pestóval. Végül a tésztát parmezánnal, a félretett pirított fenyőmaggal és extra bazsalikommal díszítjük.

Eszközök, melyekre szükséged lehet az elkészítésnél:

Kattints a képekre és szerezd be őket nálunk!

tescoma-magnum-kukta-5-0-l

 

 

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: https://www.epicurious.com/recipes/food/views/pasta-with-10-minute-pesto-56390062