Ha egy könnyű, ugyanakkor laktató ebédre vágysz, ezt a házi pestos spagettit neked találták ki! Egészséges, finom és szupergyorsan el lehet készíteni.
Főzési idő: 10 perc
Elkészítés összesen: 20 perc
Hozzávalók:
0,5 kg spagetti
Só
1/3 csésze és 2 evőkanál fenyőmag
5 csésze (lazán csomagolt) bazsalikomlevél (kb. 50-60 gramm), plusz több a tálaláshoz
1 gerezd fokhagyma, hámozva, félbevágva
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
1 csésze finomra reszelt parmezán, plusz egy kevés a tálaláshoz
A tésztát egy nagy edényben sós, forrásban lévő vízben főzzük, időnként megkeverve, al dente-re. Fontos, hogy a tészta főzővízéből 2 ek. mennyiséget tegyünk félre későbbre. Közben pirítsunk le 2 ek. fenyőmagot egy kis serpenyőben közepes lángon, és ezt is tegyük el későbbre. Mossuk meg a bazsalikomot, és helyezzük forrásban lévő vízbe 30 másodpercig, ezt követően pedig egy réselt kanál segítségével helyezzük át egy nagy, jeges vízzel teli tálba.
Tegyük a fokhagymát, olajat, 1/2 tk. sót, és a maradék 1/3 csésze fenyőmagot egy turmixgépbe, amíg a keverék krémes nem lesz. Szedjük ki a bazsalikomot a jeges vízből, adagoljuk ezt is a krémhez és pürésítsük össze. A végén adjunk hozzá 1 csésze parmezánt és keverjünk rajta egy utolsót.
Tegyük a pesto-t egy közepes tálba, majd keverjük hozzá a fenntartott tésztafőző folyadékot. Tegyük a tésztát egy nagy tálalótálba vagy tálba, és szórjuk meg pestóval. Végül a tésztát parmezánnal, a félretett pirított fenyőmaggal és extra bazsalikommal díszítjük.
Eszközök, melyekre szükséged lehet az elkészítésnél:
Kattints a képekre és szerezd be őket nálunk!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: https://www.epicurious.com/recipes/food/views/pasta-with-10-minute-pesto-56390062