Az őszi idő beköszöntével gyakran megkívánjuk a fűszeresebb ételeket. A szeptember ennek ellenére mégis az az időszak, mikor még érezzük az utolsó erős napsugarakat, és még a levegő sem hűlt le annyira. Ebben az időszakban tökéletes választás egy frissítő, ám meglepően fűszeres tea elkészítése – elsőre biztosan furcsán hangzanak a hozzávalók, de bízzatok bennünk, egy próbát mindenképp megér!
Hozzávalók (2 adag):
- 1 filter narancstea
- 6 nagyobb szár friss menta (enyhén összetörve)
- 1/4 teáskanál cayenne bors
- 2 bögre forró víz
- cukor vagy édesítő ízlés szerint
- 1/2 bögre frissen facsart citromlé
- 1 db egész fahéj
A díszítéshez:
- 2 szelet citrom
- 2 kisebb szár menta
Forraljuk fel a 2 bögre vizet a teával, cayenne borssal és a mentával. Ha felforrt, még forrón szűrjük le és adjuk hozzá a cukrot, citromot és a fahéjat, majd hagyjuk kihűlni. Szervírozzuk üvegpohárban vagy bögrében, citrommal és mentával díszítve.
Válaszd az elkészítéshez és szervírozáshoz termékeinket: