Minden, amit a színterápiáról tudni érdemes – I. rész

A színterápia egy olyan alternatív terápiás módszer, melyet már az ókori Egyiptomban is előszeretettel alkalmaztak. Hiszünk abban, hogy a színek használata hatalmas befolyással bír a hangulatunkra – ezáltal az életünkre is -, így szeretnénk, ha Ti is egy kis betekintést nyernétek ebbe a tudományba.

Mire alkalmazható a színterápia?

Többek között pszichológiai, illetve fizikai problémák (a kettő igen gyakran együtt jár) kezelésére/enyhítésére alkalmazható, nagyban hozzájárul azonban az általános hangulatunk és energiáink javításához is.


Színek és hatásaik

Zöld

Az összes szín közül a zöld az, ami a legbiztonságosabb. A színterapeuták gyakran használják olyan pácienseken, akik szomorúnak vagy reménytelennek érzik magukat – ez annak köszönhető, hogy a zöld színek fokozzák a szeretet, a remény és a belső béke érzelmeit. Fontos azonban, hogy tiszta, természetes zöldet válasszunk, mivel a világoszöld szín szorongást is kiválthat.

Kék
A kék szín a bölcsességhez, kreativitáshoz, hűséghez és a spiritualitáshoz társítható. Érdemes figyelni viszont arra, hogy ne használjunk túlzottan sokat, vagy nagyon sötét, mély árnyalatokat belőle, hiszen könnyen érhetünk el ellenkező hatást vele a jótékony helyett. A világosabb árnyalatok kedvező hatással vannak a békesség és a nyugalom érzésére, ezáltal kifejezetten jó választás meditációhoz, jógához és relaxációhoz.

Sárga
Cselekvésre ösztönző szín, mely boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tehet. Ennél az intenzív színnél különösen figyelnünk kell, hogy ne használjunk belőle túl sokat, vagy túl világos árnyalatokat, hiszen az a csaláshoz és áruláshoz kapcsolódik. Jótékony hatásai miatt viszont kiváló választás lehet vizsgák, megbeszélések vagy kényelmetlen döntéshelyzetek előtt/közben, ezekben az esetekben bátran használhatjuk a sötétebb árnyalatait.

A következő bejegyzésünkben újabb 3 színt fogunk elemezni – addig is mutatunk néhány terméket, melyekkel akár már most elkezdhetitek a terápiát!

pamut ágytakaró

Kattints a képekre és már meg is vásárolhatod őket!