Ágyneműhuzat tisztasága

agynemuhuzat

A Hometex csapata nagyon fontosnak tartja, hogy körültekintően meg kell ismerni az ágyneműhuzatok kiválasztásának/tisztításának/használatának minden lépését. Tudjuk, hogy nincs is jobb érzés, mint egy új, frissen mosott ágyneműbe befeküdni egy hosszú nap után, de mégsem mossuk őket olyan gyakorisággal, mint mondjuk a ruháinkat. Pedig nap-mint-nap érintkezünk velük. Lássuk hát, hogy milyen problémák keletkezhetnek, ha nem figyelünk oda ágyneműnk tisztaságára.

Nyál, izzadtság, elhalt hámsejt, stb.

Nem túl kellemes ezeket a szavakat olvasni, pedig alvás közben nagyon valószínűleg mindannyian beborítjuk ágyneműnket velük. Arról nem beszélve, hogy az alvás alatt kiáramló testhő mennyire jó és aktív táptalajként működik baktériumok letelepedésére. A közös ágyat használók között a gombás fertőzések és az influenzás betegségek nagyon könnyen cserélődhetnek. Poratkák is kifejezetten szeretnek megpihenni az ágyneműkben, amely igencsak kellemetlen éjszakákat okozhat. Természetesen nem feltétlenül fogja mindenki ezeket tapasztalni, más az ingerküszöbe az embereknek, azonban akkor is érdemes észben tartani, hogy hiába a pizsamát gyakran cseréljük, hiába nem látjuk, hogy piszkos az ágyneműhuzat, akkor is meglapulhatnak az ágyunkban a problémák.

Ágyneműhuzat tisztántartása

A legideálisabb esetben a huzatot és a lepedőt hetente egyszer (!) cseréljük és mossuk. Igen, nem csalás, nem ámítás, hetente egyszer. Persze nem mindenkinek van erre kapacitása, de akkor is maximum kéthetente egyszer cseréljük le az ágyneműt és rakjuk be egy jó alapos mosásokra. De vajon hány fokon mossuk? Ez nyilván az anyagtól függ, mennyire strapabíró, de általában a 40 fokot még tudják bírni. Azonban a teljes tisztaság érdekében érdemes beiktatni egyszer-kétszer egy 60 fokos mosást is, hogy igazán elpusztítsuk a baktériumokat a huzatról.

Esti zuhany, fűtés, szellőztetés

Ha Te is egyike vagy azon embereknek, akik reggelente zuhanyoznak, akkor azt ajánljuk, hogy este végezd el a lecsutakolást(vagy mindkétszer). Ez segít abban, hogy kevesebb szennyeződést vigyünk magunkkal az ágyunkra, valamint az izzadtságot is megspórolja a huzatról. Ezenkívül az is segíthet még, ha lejjebb tekerjük a fűtést. A hűvösebb szobában szakértők szerint is kellemesebben és pihentetőbben tud aludni az ember, de még inkább csökkentjük az esélyét, hogy szennyeződés kerüljön az ágyunkra. Arról nem beszélve, hogy nem lehet lépést tartani a fűtés árával… Az utolsó tippünk pedig az, hogy felkelés után hagyjuk szellőzni az ágyneműnket. Sokan ugranak és bevetik az ágyat, letakarják valamilyen díszes pléddel, de sokkal jobban jár az ágyneműhuzat, ha hagyjuk levegőzni, a poratkák problémáját is meg lehet szüntetni ilyen egyszerűen akár.

Ha ezekre figyelsz, akkor sokkal egészségesebb alvásban lehet részed, ami nem árt, tekintve, hogy életünk egyharmadát alvással töltjük 🙂

És még rengeteg más termék! ITT lehet böngészni ?

Kérdésed van termékeinkkel kapcsolatban?

Keress minket bátran elérhetőségeinken vagy látogass el a Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük