Így mosd a pamut ágyneműidet!

Az ágynemű mosása fontos, ha szeretnénk megőrízni a minőségét.

Ha már megvan a tökéletes ágynemű, nem árt, ha vigyázunk rá. Épp ezért nem hanyagolhatjuk el az informálódást a helyes tisztítással kapcsolatban. A magas pamuttartalmú ágyneműk strapabíróak ugyan, de különleges odafigyelést igényelnek, melynek során az ágynemű mosása fontos lépés.

Az ágynemű mosása fontos, ha szeretnénk megőrízni a minőségét.

Tiszta pamut ágynemű mosása

A tiszta pamut ágynemű első mosásakor érdemes arra számítani, hogy az anyag egy kicsit (6-10%-ban) össze fog menni. Szerencsére a pamut ágyneműket ennek megfelelően készítik, így a mosás utáni ágyneműhuzat is tökéletesen illeszkedik a paplanra és a párnára. Ahhoz viszont, hogy a későbbi mosásoknál ilyesmi ne történjen, érdemes odafigyelni néhány dologra.

  • Mindenképp figyeljünk oda rá, hogy ne legyen túl meleg a mosás hőfoka, ugyanis ez tönkreteheti a kényes pamutot. 40°C-nál semmiképp ne menjünk feljebb.
  • Ha van rá lehetőség, ne szárítógépben szárítsuk! Ezzel elkerülhető az anyag károsodása. Amennyiben mégis szárítógépet használunk, alacsony hőmérsékleten tegyük.
  • Lehet vasalni, de mindenképp normál hőmérsékleten. Hatékonyabb a vasalás, ha az anyag még nem száradt meg teljesen, hanem egy kissé nedves.

Kevertszálas pamut ágynemű mosása

A kevertszálas pamut ágyneműhuzat előnye, hogy mosás nélkül azonnal használatba vehető! De természetesen azzal sem ártunk neki, ha már az első használat előtt bedobjuk a mosógépbe. Mire figyeljünk ilyenkor?

  • Mosási hőfok legfeljebb 40°C legyen.
  • Lehet gépben szárítani, de inkább alacsonyabb hőmérsékleten (50°C).
  • Ne mossuk együtt olyan anyagokkal, mint az akril vagy a poliészter.
  • Kifejezetten ajánlott a vasalás. Legfeljebb 150°C-on vasaljuk. Ebben az esetben is megkönnyítheti a dolgunkat, ha az ágynemű még egy kicsit nedves, párás.

Ha pedig kérdésed van, keress minket bátran elérhetőségeinken vagy látogass el a Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük