Az 5 leggyakoribb hiba, amit ágyneműhuzat vásárlásakor elkövethetsz

A tökéletes ágyneműhuzat kiválasztása nagyon fontos az alvás minőségét illetően. (diana.grytsku Freepik)

Az ágyneműhuzattal hosszú távra tervezünk, ezért kiválasztásakor ugyanolyan gondosnak kell lennünk, mint ruhavásárláskor. Sőt, még annál is gondosabbnak, hiszen az ágyneműhuzatot ritkábban cseréljük, mint a ruhát, ezért a kényelemtől a megjelenésig számos különböző feltételnek kell megfelelnie. Hogy Neked már ne legyen gondod nem megfelelő ágyneműkkel, összeszedtük, melyek a leggyakoribb hibák, melyeket elkövethetsz ágyneműhuzat vásárlásakor.

A tökéletes ágyneműhuzat kiválasztása nagyon fontos az alvás minőségét illetően. (diana.grytsku Freepik)

1. Nem méred le az ágyneműd méreteit.

Tapasztalatból mondhatjuk, hogy sok vásárlónk megspórolhatott volna magának egy termékvisszaküldést, ha a vásárlás előtt egyszerűen csak előkapja a mérőszalagot, és leméri a paplanja méreteit. Igaz ugyan, hogy a legtöbb Magyarországon használatos ágynemű sztenderd méretezésű (a nálunk kapható ágyneműk is ehhez a sztenderdhez igazodnak), de a régebbi gyártású ágyneműszetteknél még gyakori a 180 cm-es hosszúság, ellentétben a napjainkban leginkább elterjedt 200 cm-essel. Ha új ágyneműhuzatot vásárolnál, mindenképp bizonyosodj meg róla, hogy mekkorára van szükséged!

2. Nem tájékozódsz az ágyneműhuzat kiszerelésének részleteiről.

A különböző kiszerelésű ágyneműhuzatokat illetően már jobban különböznek az egyes kereskedők kínálatai. Míg a 4 részes szett az egyik üzletben két paplant és két párnát jelent, máshol egy egyrészes szettet kispárnával, nagypárnával, paplannal és lepedővel. Az ördög a részletekben rejlik, mindig olvasd el a termékleírást!

3. Nem számolsz azzal, hogy az ágyneműhuzatot napi használatra vásárolod.

Igen, mi is imádjuk a hófehér ágyneműt, és a csupa fekete sem néz ki rosszul, sőt! De ha szeretjük ágyba kapni a reggelit vagy épp szívesen felengedjük a háziállatunkat az ágyra, érdemes kevésbé kényes színt és mintát választani.

4. Nem tudod, milyen anyag lenne számodra megfelelő.

Gondolhatnád: csak ágyneműről van szó, mi ez a szőrszálhasogatás? Valójában az alvás minősége nagyban múlik azon, hogy milyen ágyneműt választasz. Ha érzékeny bőrű vagy, esetleg könnyen izzadsz, érdemes a minél magasabb pamuttartalmú ágyneműk felé kacsingatni, ellenkező esetben a kedvezőbb árú kevertszálas (pamut-poliészter) ágyneműk is tökéletesen megfelelőek lesznek.

5. Hosszú távon megelégszel egyetlen szettel.

Különösen a téli hónapokban, amikor a szárítás hosszabb időt vesz igénybe, nagyon fontos több ágyneműhuzat szettre is beruházni, hiszen a megfelelő higiénia érdekében érdemes legalább hetente mosni és cserélni őket!

Ha úgy érzed, fel vagy vértezve a megfelelő tudással, hogy kiválaszd a számodra tökéletes ágyneműt, nézz körül webshopunkon! Ha pedig maradt kérdésed, keress minket bátran elérhetőségeinken vagy látogass el a Facebook-oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük